BMW Gran Coupe vine in 2012

De cand am vazut Gran Coupe am declarat (si nu accept sa fiu contrazis!!) ca este cel mai frumos BMW din ultimii multi ani. Masina asta, care ar fi putut fi Seria 7, de exemplu, arata tot ce are mai bun BMW la nivel de design. Este linia lor, dusa la culmea elegantei.

BMW Gran Coupe BMW Gran Coupe vine in 2012

Pentru productia de serie nu vor schimba prea multe, sunt sigur, mai ales dupa ce feedback-ul publicului este de departe extrem de pozitiv. Oficialii BMW au confirmat pentru Autoweek ca Gran Coupe va fi produs in serie si va fi coupe-ul cu 4 usi care va concura cu viitorul Mercedes CLS si cu Porsche Panamera. Bine… va concura si cu Audi A7 Sportback, dar – fara suparare pentru fanii Audi – Gran Coupe arata de o mie de ori mai bine decat A7 Sportback.

Bavarezii se gandesc unde sa incadreze acest model. Foloseste platforma Seriei 5 si Seriei 7 si a viitorului coupe/cabrio Seria 6. Asadar, Gran Coupe ar putea fi versiunea cu 4 usi a Seriei 6. Motoarele vor fi aceleasi cu ale Seriei 5 si Seriei 6, dar pun pariu ca va exista si o versiune M, care va folosi, ca si M6, motorul V8 biturbo al viitorului M5.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.