Cel mai luxos Renault, modelul Latitude, a debutat la Moscova

Am mai scris despre noul Latitude de la Renault, modelul cu care francezii vor sa incerce iarasi clasa mare. Au mai facut-o si pana acum, cu Vel Satis, dar au inregistrat un esec usturator. Neconventional, deloc elegant, Vel Satis a avut vanzari foarte slabe si nu s-a apropiat de berlinele de clasa mare ale germanilor.

Renault Latitude art Cel mai luxos Renault, modelul Latitude, a debutat la MoscovaDe aceasta data, noul Latitude, care a debutat oficial la Moscova, nu mai experimenteaza nimic. Are o forma conventionala, dar nu este cu nimic original. De ce? Pentru ca este un Samsung SM5 (Samsung este subsidiara Renault care activeaza pe piata coreeana) usor restilizat la partea frontala. Francezii au preferat sa incerce si aceasta varianta, in loc sa dezvolte un model complet nou, care i-ar fi costat foarte mult.

Nu stiu ce sa zic, probabil Latitude va fi putin mai popular decat Vel Satis, dar nu-i prevad cine stie ce succes. Depinde mult de pret (care n-a fost anuntat) si de motorizari, despre care nu s-a spus nimic. Problema este insa ca, desi are dimensiunile Seriei 5 de la BMW, Latitude este… banal. Are eleganta proportiilor (cel putin cat imi pot da seama din poze), dar nu are personalitate. Nu atrage cu nimic. Eu cred ca era de preferat o individualizare mai mare, o cu totul alte parte frontala.

Voi ce ziceti?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.