Cel mai mare blocaj rutier, in China

Va enerveaza blocajele de pe drumul spre mare sau de pe DN1? N-ar trebui. Sunt o nimica toata fata de ce au de indurat chinezii.

China traffic jam Cel mai mare blocaj rutier, in China

Din cauza unor lucrari pe autostrada dintre Beijing si Zhangjiakou, blocajul este atat de mare incat coada de masini se intinde pe o lungime de 100 km. Mai mult, blocajul s-a format pe 14 august, deci sunt deja 10 zile de cand traficul inregistreaza viteza melcului. Si va dati seama ca cei 100 km de coada sunt parcursi in mai multe zile. Din cauza aglomeratiei, dar si din cauza ca mai multe masini s-au stricat datorita frecusului continuu si vitezei foarte mici de inaintare.

Soferii chinezi s-au adaptat insa si intre doua inaintari de 2 metri au destul timp sa faca o partida de carti sau sah. Mai rau este ca toti cei care locuiesc langa autostrada au devenit comercianti. De mancare si bauturi, pe care le vand pe marginea drumului, la un pret de 4 ori mai mare.

Vestea buna? Nu prea este nici o veste buna, pentru ca autoritatile chineze estimeaza ca blocajul s-ar putea incheia in jurul datei de 13 septembrie, cand se termina si lucrarile care l-au provocat.

Problema chinezilor nu costa in lipsa de autostrazi. Nu, cat de comunisti sunt ei, ne dau lectii rau de tot la capitolul asta. Au deja 65.000 km de autostrada, a doua retea din lume dupa Statele Unite si finalizeaza cam 5.000 de km pe an. Iar multe tronsoane de autostrazi sunt aproape pustii. Din pacate, nu si autostrada despre care vorbeam la inceput.

Asadar, dragi romani, daca stati doua ore in drum spre munte, 2 ore in drum spre mare sau 3 ore pe langa Arad, nu va mai plangeti. Sunt ore, nu zile icon smile Cel mai mare blocaj rutier, in China

Sursa: Autoblog

Poza: Sky News

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.