Cum arata soferii care te pot omori pe strada

Weekendul asta s-au mai consemnat niste recorduri de viteza pe drumurile din Romania, cum ar fi cel al unui pusti de 23 de ani care mergea la mare intr-un Porsche 911. Cu doar 248 km/h. Si cateva accidente grave, cum ar fi cel facut de dobitocul (beat) care a intrat cu masina intr-un grup de oameni, pe pista aeroportului din Caransebes, chiar cand se desfasura o etapa din campionatul intern de motociclism.

Politistii explica faptul ca nu pot face mare lucru din cauza legislatiei, sociologii spun ca este vorba de un protest la adresa societatii si nu se schimba nimic. Absolut nimic. Se discuta, se iau interviuri si de maine se va uita tot, ca apare ceva mai important. Bineinteles ca acelasi discutii vor aparea din nou, cand se mai intampla o coincidenta de 3 accidente grave in aceeasi zi.

Toata lumea explica, dar nimeni nu incearca macar ceva ca sa nu se mai ajunga aici. Parca toti se tem sa nu instaureze comunismul daca il leaga pe unul cu avocatii de fata, daca il condamna pe un cretin care a lovit si a fugit, indiferent de ce functie are ma-sa sau tac-su. Libertatea este pentru cei care o merita, nu pentru jigodii care nu sunt in stare sa accepte pedeapsa pentru propria prostie.

Delectati-va:

“Un şofer teribilist este, în primul rând tânăr. Iar prin tinereţe, mă refer aici la lipsa de experienţă în şofat.  Se spune că ai nevoie de cel putin 100.000 de  km ca să te poţi considera un şofer sigur pe drumurile publice”, a  spus pentru REALITATEA.NET purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

“În Serbia, dacă încalci limita de viteză legală admisă te duci la închisoare. De asemenea la fel este şi în SUA. La noi e mai simplu. I-am luat permisul, s-a dus şi a făcut contestaţie şi l-a primit înapoi până la finalul sentinţei. Înainte, numai se prelungea dreptul  de a conduce până se dădea sentinţa. Acum ţi se restituie permisul până la definitivarea hotărârii judecătoreşti. Adică măsura luată de poliţişti nu are niciun efect”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Ahh, daca mai credeti ca lucrurile se vor rezolva luati de aici:

Darius Ţântaş, fiul unui miliardar din Negreşti Oaş, a omorât un om, într-un accident de circulaţie, comis în în septembrie 2008. Darius Ţântaş avea permisul suspendat, conducea cu viteză şi avea o acoolemie foarte mare. Cu toate acestea, pentru acuzaţia de ucidere din culpă, în luna mai a acestui an, fiul de miliardar a primit doar o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare.

de aici.

In cazul in care n-ati inteles: in Romania, in 2010, daca mergi cu permisul suspendat, beat si omori un om, scapi cu 3 ani de inchisoare cu suspendare. Daca esti baiat de miliardar.

E bine in Romania. Egalitate, democratie, tot ce v-ati imaginat, astia cu bun simt, acum mult prea multi ani.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.