Mazda Shinari – noua linie de design a niponilor

Mazda Shinari este un concept, unul foarte important pentru niponi, care spun ca Shinari arata noua linie de design care va fi adoptata de viitoarele modele de serie Mazda.

Mazda Shinari Concept art Mazda Shinari   noua linie de design a niponilorConceptul este un coupe cu 4 usi, pe modelul Mercedes CLS, Audi A7 Sportback si viitorul BMW Gran Coupe. Nu, comparatiile nu sunt deplasate, pentru ca chiar Mazda spune ca vrea sa devina premium si sa joace in aceeasi liga cu BMW si Audi. O afirmatie indrazneata, care nu cred ca are sanse de reusita. Cel putin nu in viitorul mediu. Niponii au dreptul sa viseze la premium, dar ar fi de preferat sa faca mai mult decat un concept pentru a-si arata intentiile. Si chiar si asa, e nevoie de foarte mult timp si multi bani, pentru a se apropia de premium. Cel putin din punctul de vedere al clientilor, procesul este foarte lung, nu devii premium in cativa ani, indiferent cat de bune sunt masinile pe care le produci.

Sa revenim la Shinari. Mazda nu va produce acest coupe cu 4 usi in serie. Shinari are doar rolul de a arata o noua linie de design, numita Kodo (suflet in miscare), care va debuta pe viitoarele modele de serie ale marcii. Ramane de vazut cum vor fi implementate aceste linii pe modelele de serie si cat de placut va fi rezultatul final.

Cum vi se pare?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.