Noul Citroen DS4 – Citroen merge pe premium

Citroen ne-a aratat astazi ce de-al doilea model din gama premium DS. Se numeste DS4 si este cam in acelasi segment cu noul Citroen C4. Doar ca e premium, spun francezii, si va veni la preturi premium.

Daca DS3 mi-a placut, pot sa va spun ca si noul DS4 imi place la fel de mult. Citroen a cam inteles cum sa-si gestioneze gama superioara, asa ca, daca punem noul DS4 langa noul C4, observam imediat diferenta si de design si de atitudine. Normal, Citroen mai are mult de lucru pana sa faca o gama care sa fie perceputa ca premium, dar au inceput bine si au sanse. Peste ani, daca sunt coerenti, au sanse.

Citroen DS4 interior Noul Citroen DS4   Citroen merge pe premium

Este bine si ca francezii se preocupa sa faca din aceasta gama una cu modele al caror comportament difera fata de gama normala “C”. Si la nivel de echipare lucrurile stau bine, cu materiale de buna calitate si – sa speram – asamblari comparabile cu ale nemtilor. Uitati-va la scaune, cat de elaborate sunt si ce bine/retro arata. Pentru ele sunt disponibile doar tapiterii de piele, multiple combinatii.

Plansa de bord nu este aratata in ansamblu, dar francezii au facut progrese mari la designul interior si este de asteptata sa arate foarte bine. Nu mai spun de faptul ca DS-urile au o multime de echipamente in serie.

Motoarele constau in doua unitati HDi, de 110 CP si 160 CP si 3 versiuni pentru motorul pe benzina (dezvoltat impreuna cu BMW): 120 CP, 155 CP si 200 CP.

Abia astept drive test-ul, dar asta se va intampla abia anul viitor. Oricum, bravo Citroen!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.