Noul Ford Focus vine la Paris

Ford a prezentat noua generatie a lui Focus la inceputul acestui an, la Detroit, dar intre timp publicul a cam uitat de ea. Isi va aduce insa aminte peste o luna, cand compacta va debuta la Salonul Auto de la Paris.

Noua generatie este una extrem de interesanta. Este a treia generatie, iar primele doua au fost foarte apreciate si au reusit sa tina piept liderului VW Golf si celuilalt hatchback german foarte popular – Opel Astra.

Noul Ford Focus art Noul Ford Focus vine la ParisNoul Focus marcheaza o schimbare insemnata la nivelul designului. Renunta la liniile germane de pana acum si vine cu o linie ceva mai pasionala, cu influente regasite si noile Fiesta si Ka. Daca partea frontala este dominata de o grila mare, trapezoidala, spatele este mult mai “lucrat”. Pare chiar usor aglomerat, cu multe linii concentrate in special langa stopurile pozitionate la inaltime, care au si o prelungire fluida catre pasajele aripilor spate.

Per ansamblu, spatele masinii arata foarte bine, poate mai mult decat partea frontala.

Si la interior se observa aceeasi strategie. Plansa de bord a renuntat de simplitate si se prezinta cu o aglomerare de linii si butoane, care nu arata insa deloc rau, ba mai mult, lasa impresia unei masini de clasa superioara. Normal ca se promite mai mult spatiu si calitate mai buna a asamblarii.

Noul Focus mai marcheaza o premiera importanta. Va fi oferit pentru piata americana, exact asa cum este si pentru Europa. Este o noua strategie a celor de la Ford de a oferi americanilor produsele europene, la nivelul claselor mica si compacta. Aceeasi suspensie, exact aceeasi caroserie si acelasi interior vor primi atat europenii, cat si americanii.

Nu s-a anuntat inca gama de motorizari, dar nu va diferi foarte mult de cea actuala. Propulsoarele pe benzina si cele TDCi vor fi insa mai economice si cu emisii reduse de CO2. O veste buna este cea ca Ford va oferi si cutia de viteze PowerShift, cu dublu ambreiaj, pentru a o concura pe cea DSG de pe Golf.

Chiar daca este deja prezentat la al treilea mare salon auto, noul Ford Focus va debuta pe piata anul viitor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.