Noul Opel Astra GTC vine la Paris!

Prezentarea noului Astra GTC este o veste excelenta pentru toti pasionatii de hatchback-uri sportive si in special pentru cei care iubesc primul Astra GTC. Aceasta prima generatie a dat tonul hatchback-urilor in 3 usi sportive din punct de vedere al designului.

Pana la debutul primului Astra GTC, va amintit cum aratau hatch-urile in 3 usi? Absolut fara sare si piper, parca erau cele in 5 usi cu portiere spate sudate si apoi eliminate urmele sudurii. Efectiv nu aveau deloc acea identitate sportiva pe care o cauti la un hatch in 3 usi. Dupa GTC au aparut apoi Citroen C4 coupe, Kia pro_cee’d, Renault Megane Coupe. Alta viata! Design diferit fata de versiunile in 5 usi, mult mai multa sportivitate.

Opel Astra GTC Paris Noul Opel Astra GTC vine la Paris!

Noul GTC ma astept sa arate fabulos! Trebuie sa arate fabulos, pentru ca mi-a placut la nebunie (imi place inca!) prima generatie. Numele oficial este GTC Paris, pentru ca la Salonul Auto de la Paris va fi prezentat si din cate spun nemtii va fi un concept al versiunii hot OPC! Sa vedem si ce are sub capota, in nici un caz nu va fi sub 250 CP.

Conceptul are un motto incitant – “Si viteza era frumusete pura” care provine din romanul Pescarusul Jonathan Livingston al lui Richard Bach. Motto-ul, care reprezinta inspiratia designerilor pentru GTC Paris a fost gravat cu tehnologie laser pe tapiteria conceptului.

Frumos teaser-ul, frumoase cuvintele de prezentare… sa vedem masina!!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.