“Pe strazi e o dementa!”

Şeful Poliţiei Rutiere: “Este o demenţă. Noi nu mai vrem să dăm sancţiuni, dar uite ce se întâmplă, cum încalcă cele mai elementare reguli de circulaţie, ne-a declarat comisarul-Şef Lucian Diniţă, Şeful Poliţiei Rutiere. Ajung să meargă cu 130 km la oră în centrul Bucureştiului, se răstoarnă cu maşinile, trec pe roşu. Au început să creadă că drumurile sunt ale lor. Sunt efecte în timp ale deciziei Curţii Constituţionale, prin care pot contesta oricând orice. Poliþistul le ia carnetul şi ei spun: «Rămân la volan, gata, am scăpat! Bă, nu ai ce să îmi faci, până se soluţionează, mai vedem noi». Până atunci conduc. sursa

Cum adica “noi nu vrem sa dam amenzi”?!? Ba sa dati, ca doar asa pot fi civilizati soferii romani. Cu forta. Da, e o dementa, te poti astepta sa mori si ca pieton, pe trotuar, dar nici politistii nu fac mare lucru, chiar daca ei au impresia ca fac.

Am mai spus, ar trebui ca un echipaj sa stea cateva zile pe un bulevard. Asa, sa-i obisnuiasca pe soferi ca nu pot face ce vor in zona aia. Cati bani si cate permise s-ar strange! In schimb, pe Vacaresti, de exemplu, ultimul control serios a fost acum mai mult de 6 luni. Si in fiecare zi se circula pe linia de tramvai. Nu-i nimeni sa le dea o amenda, asa ca a devenit o practica obisnuita. Si asa este in multe zone.

Si ce poti sa mai spui cand chiar masina politiei merge pe linia de tramvai (fara semnale, fara nimic) si asteapta ca un dobitoc care mergea tot pe linie, in fata lor, sa se dea la o parte, sa le faca loc? E vazuta cu ochii mei.


Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.