Tu stii ce semnifica acest simbol?

TPMS simbol Tu stii ce semnifica acest simbol?Recunosc ca nici mie nu-mi era clar la primele masini pe care l-am vazut. Se pare insa ca nici acum, cand sistemul este prezent pe multe masini de la clasa mica in sus, multi soferi nu stiu ce semnifica. Un studiu a aratat ca 44% dintre soferi nu stiu ce reprezinta simbolul, iar alti 14% cred ca semnifica cu totul altceva decat in realitate.

Ceea ce vedeti in dreapta este martorul de avertizare pentru presiunea din pneuri. La masinile dotate cu sistem de monitorizare a presiunii pneurilor (TPMS) acest simbol se aprinde cand presiunea dintr-un pneu (sau mai multe) scade sub 25% din valoarea normala.

Presiunea pneurilor este foarte importanta, din mai multe motive. Cel mai putin grav ar fi ca un pneu cu presiunea redusa va duce la un consum mai mare de combustibil si va altera tunita de drum. Cel mai important este insa ca un pneu mai putin umflat se va incalzi foarte tare, se va uza prematur si sunt sanse sa se dezintegreze. Adica sa faca explozie, iar daca asta se intampla la viteza mare, va puteti imagina consecintele.

Studiul facut de cei care produc acest sistem arata ca doar 54% dintre soferi stiu ce reprezinta simbolul. 96% sunt constienti ca un pneu cu presiune mai mica decat e normal reprezinta o problema grava de siguranta, dar in acelasi timp doar 44% dintre soferi verifica regulat presiunea din pneuri.

Sursa: Carscoop

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.