Volkswagen vrea sa cumpere Alfa Romeo, dar italienii nu vor sa vanda

Inca de la inceputul acestui an, VW a pornit o campanie de achizitii pentru a-si spori vanzarile la nivel de grup (cu intentia de a depasi Toyota la nivel global). Nemtii au pus ochii pe Alfa Romeo, o marca ce nu se descurca prea bine in cadrul grupului Fiat. Linia de modele este una actuala, moderna si se asteapta o reactie foarte buna a publicului fata de noua Giulietta.

Dar aceeasi linie de modele este foarte subtire. Volum de vanzari ar putea face doar MiTo, 159 si noua Giulietta, pentru ca celelalte modele (Brera, Spider, GT si 8C) sunt in alta categorie.

091202art11 Volkswagen vrea sa cumpere Alfa Romeo, dar italienii nu vor sa vandaIdeea este ca italienii nu au gestionat foarte bine aceasta marca si ei stiu asta. La fel cum a simtit si VW ca exista mult potential. Grupul Fiat nu vrea insa sa vand Alfa si au spus-o destul de clar. Ba chiar vor sa relanseze aceasta marca, vizand o cifra de vanzari de 500.000 de unitati pentru anul 2014, cam de 5 ori mai mult decat anul trecut. Planul acesta este realizabil, spun italienii, cu ajutorul a 6 modele noi care ar urma sa debuteze pana in 2014.

Personal, n-as vrea sa vad Alfa la nemti. Desi exista multe avantaje, dar si dezavantaje. Nu e vorba de design, cei de la VW nu sunt nebuni sa “germanizeze” designul marcii. Dar ar renunta probabil la motoarele pe benzina temperamentale, de turatie mare. Iar aceste motoare inseamna mult pentru Alfa. Pe de alta parte, ma gandesc ca ar veni cu o calitate mai buna a fabricatiei, capitol la care Alfa sufera. E adevarat, nu atat de mult ca in trecut, dar este greu de schimbat peste noapte perceptia oamenilor.

Una peste alta, sper ca italienilor sa le reuseasca planul. Sa diversifice gama de modele, sa vina cu o calitate mai buna si sa stie sa le comunice si clientilor acest lucru.

Sursa: Autonews

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.