Aston Martin One-77 are cel mai puternic motor aspirat din lume

Despre Aston Martin One-77 se vorbeste de mult timp, iar constructorul britanic a venit constant cu noi informatii. Masina nu este gata pentru vanzare nici acum, iar Aston Martin spune ca a trecut testele rutiere in conditii extreme de temperatura si pe cele de circuit, iar acum se mai fac doar setari si finisaje de detaliu.

Aston Martin One 77 art Aston Martin One 77 are cel mai puternic motor aspirat din lume

Stiti deja ca One-77 se vrea a fi printre cele mai frumoase masini din lume, poate chiar cea mai frumoasa. Constructorul britanic n-a tinut cont de bani cand a proiectat aceasta masina, si cu toate ca o va vinde la un pret probabil peste cel al lui Bugatti Veyron, nu va castiga mare lucru. Doar 77 de exemplare vor fi vandute, astfel ca masina va fi printre cele mai exclusiviste si rare din lume.

Britanicii spun ca este in aceeasi masura un supercar si o opera de arta, cel putin asta au vrut sa faca si, cand privesti masina, iti dai seama ca au cam reusit.

Aston Martin One 77 art2 Aston Martin One 77 are cel mai puternic motor aspirat din lume

Ultima noutate in cazul lui One-77 consta in faptul ca au fost confirmate oficial caracteristicile motorului. Un V12 de 7,3 litri care produce 750 CP si 750 Nm. Britanicii spun ca este cel mai puternic motor aspirat (pentru o masina de serie) din lume.

Nu se stie inca nivelul exact al performantelor dinamice, dar acestea vor fi unele foarte bune, pentru ca vorbim de 750 CP. La sfarsitul anului trecut, modelul britanic a ajuns la o viteza maxima de 354 km/h, devenind cel mai rapid Aston Martin. Oricum, One-77 nu-si propune sa bata recorduri de acceleratie si viteza maxima (vis-a-vis de modele concurente), ci sa fie mai elegant, mai stilat, mai impresionant, mai exclusivist decat orice alta masina din lume.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.