Audi A1 primeste un nou motor – 1,4 litri TFSI cu 185 CP

Audi asteapta rezultate mari si o noua categorie de clienti de la cel mai mic model al sau A1. Masina pastreaza linia de design Audi, adaptata la dimensiunile acesteia si se pozitioneaza intr-un segment premium in care mai gasim celebrul Mini, dar si noul MiTo de la Alfa Romeo. Un trio care isi va disputa suprematia intr-un segment in care utilitatea este mai putin accentuata, iar stilul face diferenta.

Poate va intrebati ce cauta MiTo langa aceste doua modele… Ei bine, MiTo este cel mai ieftin, dar sigla Alfa si stilul foarte inspirat il recomanda pentru acelasi gen de clienti – cei pentru care stilul primeaza.

Care-i noutatea in cazul lui Audi A1? Un nou motor, varf de gama, care duce micul Audi in segmentul hothatch. Propulsorul este cel de 1,4 litri TFSI, care produce 185 CP si 250 Nm. Ganditi-va ca este pus pe o caroserie de aproximativ 1.200 kg. Acceleratia 0 – 100 km/h se face in 6,9 secunde, iar viteza maxima ajunge la 227 km/h. Toate astea in conditiile in care consumul mediu oficial este de 5,9 litri/100 km.

Audi A1 1.4 TFSI 185 CP Audi A1 primeste un nou motor   1,4 litri TFSI cu 185 CP

Un amanunt importanta. Pentru aceasta motorizare, cutia de viteze standard este cea S tronic, cu dublu ambreiaj.

Acum… aceasta versiune tinteste direct catre Mini Cooper S. Are aceeasi putere si aceleasi performante, dar modelul Audi nu este la apogeu-ul motorizarilor. In scurt timp ne asteapata versiunea S1, care va avea peste 200 CP si va concura cu Mini-ul John Cooper Works (211 CP).

Atunci vom avea un duel pe cinste, intre doua kart-uri, foarte rapide, dar mai ales foarte manevrabile.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.