Cel mai rapid Audi – R8 GT

Nu ma omor deloc dupa Audi, dar R8 imi place. Nu la nebunie, nu cum ador Ferrari 458 Italia. Dar este o masina frumoasa, performanta si care… se apropie mult de Lamborghini Gallardo. Mai mult ca niciodata, acum, cu versiunea R8 GT. O masina care a fost prezentata la inceputul anului si asupra careia Audi revine, cu noi informatii si poze.

Audi R8 GT Cel mai rapid Audi   R8 GTAsadar, R8 GT este o versiune mai usoara (cu 100 kg) si mai puternica decat modelul normal, cu motorul V10. In cazul lui R8 GT, propulsorul dezvolta 560 CP, fata de 520 CP. Diferenta este ca 560 CP genereaza alte performante si – nu stiu cum de au permis germanii asa ceva – R8 GT accelereaza mai bine cu 0,1 secunde (in 3,6 secunde) pana la 100 km/h comparativ cu Gallardo echipat cu acelasi motor si aceeasi putere! Ciudat?! Cam da, cel putin la prima vedere. Pentru ca bolidul italian ramane cu avantajul stilului mai radical. Este o idee mai lent, dar arata mai bine decat R8 GT si atinge cu 5 km/h mai mult la viteza maxima – 325 km/h.

Interiorul seamana cu al unei masini de curse, cu scaune de competitie si roll-cage. Chestiile astea au ajutat la reducerea greutatii si puncteaza la impresia artistica.

Chiar asa, voua va place R8?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.