Centru de teste inaugurat de Renault in Romania

In sfarsit, avem un circuit de teste in Romania! Nu va grabiti sa va bucurati, este unul privat, construit de Renault pentru testele facute pe masinile proprii.

Renault test center Centru de teste inaugurat de Renault in RomaniaCircuitul este amplasat in Titu si este al treilea al constructorului francez, doua dintre ele fiind in Franta. Are o suprafata de 330 de hectare si 100 de bancuri de teste pentru componente: amortizoare, motoare, transmisii etc. Aceste bancuri de teste sunt concepute in asa fel incat se poate simula frig extrem, lumina soarelui, ploaie.

Pe langa acestea are si 10 tipuri de piste, cu o lungime totala de 32 de kilometri, care ofera conditii diferite de test pentru prototipuri si modelele noi. Circuit de viteza, drum denivelat, vaduri cu apa, tot ce trebuie pentru teste la limita.

Sau nu. Ma gandesc daca nu cumva este o investitie inutila. Pana la urma, ce au incercat ei sa simuleze acolo, avem noi pe strazi. Mii de kilometri de drumuri desfundate, pe care distrugi amortizoare si in care ai toate sansele sa-ti lasi rotile. Si ca sa incingi frane si motoare, avem traficul din Bucuresti. Sau de pe Valea Prahovei.

Deci, pica ceva la Logan/Sandero/Duster, stiti care-i problema, pista lor e mult prea blanda fata de conditiile normale de pe strazi.

Partea buna este ca jurnalistii auto pot face de acum spionaj, cum fac strainii, cu niste aparate foto bune, in boscheti, pe langa garduri icon smile Centru de teste inaugurat de Renault in Romania O exclusivitate cu un nou model sau versiune valoreaza mult, mai ales ca in acest centru se vor testa in principal modelele Dacia, dar probabil si modele Renault. Cred ca e o experienta, clar!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.