Chevrolet Captiva primeste un facelift

UPDATE: Cum e si logic, Chevrolet Captiva este mai ieftin decat Opel Antara. Cu destul de mult, cam 7.000 euro. De ce am gresit, cu afirmatia initiala? Pentru ca pe site-ul Chevrolet gasesti mai usor pretul de lista (cam 30.000 euro), dar au un discount consistent care il aduce la valoarea de 23.000 euro.

Am aflat de greseala pentru ca m-a sunat PR-ul de la Chevrolet. Am schimbat cateva telefoane, cu discutii usor incordate, pana  sa imi dau seama ca, daca vrei sa cumperi un Chevrolet, nu e ok sa intri direct pe Captiva (in cazul nostru). Preturile reale, cu discountul aferent, le gasiti la sectiunea oferte.

—————————————————–

Chevrolet Captiva este o ciudatenie pentru mine. Nu e vorba de cum arata, imi place, este un SUV modern cu tot ce trebuie, dar este mai scump cu cateva mii de euro decat Opel Antara, a carui platforma o foloseste! Nu pricep care-i logica, dar s-au gandit ei la ceva. Eu stiu doar ca imaginea de marca Opel este mult mai buna decat Chevrolet, la momentul asta.

Pentru Salonul Auto de la Paris, Chevrolet Captiva a primit un facelift si inca unul indraznet. Partea frontala este complet modificata si afiseaza acum o grila mai mare, mai impunatoare. Cred ca asta a fost si ideea, sa nu mai fie atat de cuminte. La spate nu i-au facut mai nimic, doar niste stopuri cu o noua structura, dar partea din fata este mult mai impunatoare acum. Ai senzatia ca este un kit de tuning.

Chevrolet Captiva facelift Chevrolet Captiva primeste un facelift

Refresh si la capitolul motorizari, cu un tubodiesel de 2,2 litri oferit in doua versiuni de putere: 163 CP si 184 CP. Pentru cei carora nu le pasa neaparat de consum se ofera un motor pe benzina de 2,4 litri si 171 CP si un nou V6 de 3 litri cu 258 CP. Se poate opta pentru o cutie de viteze automata cu 6 trepte, in locul celei manuale, tot cu 6 trepte. Chevrolet mai spune ca motorul turbodiesel de 2,2 litri si cel pe benzina de 2,4 litri, pot fi comandate si cu tractiune doar pe puntea fata. N-am inteles niciodata de ce ti-ai lua un astfel de SUV cu tractiune 4×2, mi se pare o investitie stupida.

Chevrolet Captiva facelift 2 Chevrolet Captiva primeste un facelift

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.