Dacia Duster cu cutie automata

1061art11 Dacia Duster cu cutie automataNe asteptam la asta, nu? Oficial, Dacia a recunoscut faptul ca ia in calcul foarte serios o cutie de viteze automata pentru Duster. Ei spun ca decizia va fi luata daca ajung la concluzia ca exista cerere. Ei bine, exista cerere. Sunt sigur, pentru ca, desi romanii critica preturile noului Duster si masina in sine, vanzarile merg foarte bine. Si, paradoxal, romanii nu cumpara versiunile cele mai ieftine ale lui Duster, ci pe cele mai bine echipate. Asa s-a intamplat si cu Logan.

Deci, exista disponibilitate pentru o cutie de viteze automata si ea va veni. Probabil va costa peste 1.000 euro, dar clienti sunt. La fel de sigur este ca Logan NU va primi o cutie de viteze automata, cel putin actuala generatie. Asta desi in versiunea Nissan (numita Aprio), Logan are o cutie automata cu 4 trepte. Si rusii vor avea posibilitatea de a comanda aceasta cutie automata pentru Renault Logan.

O alta noutate consta in faptul ca Duster va primi si motoare noi, ca tot se plang romanii ca SUV-ul autohton este submotorizat. Sunt luate in calcul versiuni diesel de peste 110 CP, cat are actualul 1,5 dCi.

Sursa: ZF

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.