Facelift pentru Renault Laguna. Unul care nu rezolva problema

Francezii s-au hotarat, in sfarsit, sa ii dea o alta fata modelului Laguna. Era si cazul, pentru ca… masina asta a fost de la bun inceput urata. Ma rog, nu urata, dar extrem de neinteresanta. Pur si simplu nu arata bine. Spre deosebire de primele doua generatii – nici ele opere de arta, dar atragatoare – aceasta a treia generatie n-a fost deloc reusita.

Asta se limiteaza doar la design, pentru ca la condus este cu totul altceva. N-am avut placerea sa merg cu ea, dar am niste prieteni care mi-au spus ca este foarte-foarte relaxanta. Si confortabila si bine lucrata. Pacat ca designerii lor n-au fost inspirati.

Teoretic, faceliftul acesta ar trebui sa rezolve problema. Hmm… n-o face in totalitate, dar un lucru e clar, Laguna arata muuult mai bine cu facelift. Adica, modelul de pana acum pare din alta generatie, comparativ cu faceliftul. A fost schimbat cu totul spoilerul fata, care este acum mai aerisit si mai compartimentat. Repet, nu rezolva situatia, mai ales ca farurile au ramas acelasi (doar cu elementele interne modificate), dar da un plus de prospetime.

Renault Laguna Facelift pentru Renault Laguna. Unul care nu rezolva problema

Renault Laguna facelift Facelift pentru Renault Laguna. Unul care nu rezolva problema

Francezii nu s-au grabit sa dea si poze cu spatele, ma gandesc eu ca acolo n-au schimbat nimic. Pacat, pentru ca nici spatele nu e foarte reusit.

Acum vad pe site-ul Renault Romania, ca Laguna este disponibila la noi cu un singur motor (2 litri dCi – 150 CP) Si pentru ca vanzarile au mers foarte prost, Laguna este la promotie permanent. La acest moment, cel mai ieftin model costa 18.750 euro.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.