Ferrari SA Aperta, adica 599 roadster

Ferrari spune ca acest model este cel mai exclusivist Ferrari creat vreodata, dar cred ca sunt cam optimisti. Masina este insa una absolut deosebita si va fi produsa in doar 80 de exemplare. Vorbim de Ferrari, asa ca italienii au anuntat ca toate exemplarele au fost deja rezervate. SA Aperta este produs pentru a celebra cei 80 de ani de existenta ai casei de design Pininfarina, initialele “SA” provenind de la cele ale lui Sergio si Andrea Pininfarina.

Ferrari SA Aperta 1 Ferrari SA Aperta, adica 599 roadster

Bolidul italian are un mic soft top la care se recirge doar pentru vreme rea, iar parbrizul este mai inclinat decat la coupe-ul 599 GTB. La asta se adauga faptul ca garda la sol este mai mica, asa ca SA Aperta are un foarte bun coeficient aerodinamic. Sasiul a fost modificata pentru rigiditate mai mare, italienii afirmand ca aceasta este aproape la acelasi nivel cu cea a coupe-ului, in vreme ce cresterea in greutate este foarte redusa.

Ferrari SA Aperta 2 Ferrari SA Aperta, adica 599 roadster

Noul supercar al italienilor ofera insa o supriza de proportii. Sub capota este acelasi V12 de 6 litri ca si la coupe, dar vorbim de versiunea dezvoltata pentru incredibilul 599 GTO. Adica nu dezvolta 620 CP, ci 670 CP si, cu toate ca Ferrari nu a dezvaluit cifrele performantelor dinamice, este de asteptat ca acceleratia 0 – 100 km/h sa fie posibila in circa 3,4 secunde.

Ca de obicei, multe dintre cele 80 de exemplare vor ajunge probabil in Orient.

Ferrari SA Aperta 3 Ferrari SA Aperta, adica 599 roadster

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.