Iata noul Opel Astra GTC!

In aceasta dimineata, Opel a aratat noul GTC, adica versiunea in 3 usi a noii generatii Astra. Nemtii ii spun concept (denumirea oficiala este Opel GTC Paris, pentru ca va fi aratat la Paris), dar aceasta este doar o strategie de marketing. Aceasta este versiunea de serie, pentru ca va intra in productie fara modificari majore.

Este un model foarte important al gamei Astra, pentru ca urmeaza unui model (vechea Astra GTC) care a impresionat prin design. A aratat ca versiunea in 3 usi nu se obtine prin sudarea portierelor spate, cum se intamplase pana atunci, ci p[rintr-un design nou al spatelui, unul care sa sublinieze puternic latura sportiva. Stiti ca vechea generatie a fost preferata de multi amatori de hatch-uri sportive si o vedem des si pe strazile noastre. A fost un succes si noul model nu are de ce sa nu fie la fel.

Opel Astra GTC art Iata noul Opel Astra GTC!

Noul Opel Astra GTC arata for-mi-da-bil! Spatele este superb, la fel ca si liniile laterale, dar si partea frontala, pentru ca spoilerul fata este unul mai sportiv. Designerul sef de la Opel le-a cerut stilistilor sai sa arate “cea mai emotionala latura a noului limbaj de design Opel”. Si chiar au reusit. Uitati-va la cele doua linii laterale, cea de jos, din fata si cea care formeaza “umerii” de deasupra pasajului rotilor spate. Oricat de carcotas ai fi, masina asta este extrem de frumoasa si sportiva.

Opel Astra GTC art2 Iata noul Opel Astra GTC!

Ceea ce vedeti in poze este chiar versiunea OPC, sub a carei capota se afla un motor de 2 litri, turbo, dar Opel nu spune nimic despre caracteristicile sale. Ni se spune insa ca transmisia este una manuala, cu 6 trepte, iar puntea fata este echipata cu un diferential controlat electronic. Masina este echipata si cu sistem Stop/Start, iar jantele de 21 de inch sunt strict pentru prezenta scenica, ele vor fi inlocuite cu unele mai mici pentru modelul de serie.

Caracteristicile exacte le vom afla in scurt timp, dupa ce masina va debuta la Paris.

Oricum… este superba, nu? icon smile Iata noul Opel Astra GTC!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.