Mitsubishi Lancer EVO pentru Politia Rutiera de pe A2

Sezonul s-a cam terminat, asa ca autostrada A2 nu va mai fi la fel de aglomerata. Numai bine pentru cei care vor sa-si testeze masinile, la viteze de doua ori mai mari decat cea legala. Sau nu, pentru ca Politia Rutiera le poate face fata intr-un nou Mitsubishi Lancer EVO, pus la dispozitie de M Car Trading, importatorul Mitsubishi pe piata din Romania.

Din pacate pentru ei, politistii romani n-au primit cadou masina, ci o vor avea pentru teste, pentru o anumita perioada. Asta dupa ce au mai avut un exemplar EVO, tot pentru teste, anul trecut.

Mitsubishi Lancer Politie Mitsubishi Lancer EVO pentru Politia Rutiera de pe A2

Modelul primit acum cateva zile de politisti are tractiune integrala si motorul de 2 litri, turbo, care produce 295 CP. Cutia este cea cu dublu ambreiaj si padele pe volan, asa ca politistii se pot concentra pe slalomul printre masini, in urmarirea, fara sa incurce treptele in cutie.

Lancer-ul EVO accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,3 secunde si atinge o viteza maxima de 242 km/h. Performante foarte bune, dar au fost niste exemple pe A2 acum cateva saptamani care demonstreza ca nu-i neaparat suficient pentru a opri niste baieti inconstienti. Dar, pentru marea majoritate a vitezomanilor, Lancer-ul EVO va fi absolut de ajuns.

Mitsubishi Lancer Politie 2 Mitsubishi Lancer EVO pentru Politia Rutiera de pe A2

Masina pusa la dispozitia politiei este echipata cu tot ce ii trebuie unei masini de politie. Pentru oricine, Lancer EVO cu cutia Twin Clutch SST are un pret de baza de 46.458 euro (TVA inclus). Cu dotari de politie cu tot este ceva mai mult. Dar ma indoiesc sincer ca ajunge la 70.000 euro, pretul cu care mai marii politiei vroiau acum ceva timp sa cumpere modele Dacia Logan.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.