Noul Chevrolet Aveo. Deocamdata hatchback

Au inceput prezentarile oficiale ale modelelor/conceptelor care vor debuta la Paris. Iar astazi, dupa ce am vazut noul Opel GTC Paris, adica noul Astra GTC cu mici artificii de concept, vedem si noua generatie Aveo de la Chevrolet. Nu este chiar o surpriza absoluta, pentru ca noul Aveo, care va debuta in versiune hatchback, a pastrat majoritatea liniilor conceptului Aveo RS, prezentat la Detroit, la inceputul anului.

Noul Chevrolet Aveo hatchback Noul Chevrolet Aveo. Deocamdata hatchback

Designul, nu neaparat frumos, este mai inspirat decat al actualei generatii si se vede accentuarea unui design mai sportiv, dar de farurile duble, dar si de manerele usilor spate disimulate in proeminenta cadrului portierelor. Spatele este inspirat de cel al lui Spark.

Noul Chevrolet Aveo hatchback 2 Noul Chevrolet Aveo. Deocamdata hatchback

Chevrolet spune ca masina va avea sistemele ESC (ESP) si ABS in echiparea standard si promite un echilibru bun intre sportivitate si confort.

Vor fi disponibile 3 motoare pe benzina: 1,2 litri (in versiuni de 70 CP si 86 CP), apoi 1,4 litri de 100 CP si unul de 1,6 litri si 115 CP. Se ofera si un motor turbodiesel, de 1,3 litri, care va putea fi comnadat fie cu 75 CP, fie cu 95 CP si tehnologie Stop/Start.

Va vine sau nu sa credeti, motoarele de 1,4 litri si 1,6 litri vor putea fi comandate cu o noua cutie de viteze automata, cu 6 trepte. In rest, in functie de motor, exista cutii de viteze manuale, cu 5 si 6 trepte.

Masina va fi lansata pe piata in vara anului viitor, impreuna cu modelul sedan.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.