Noul Ford Focus ST! Cu dedicatie speciala pentru Megane RS

Ford a aratat deja aproape toata gama noii generatii Focus, dar nici un model nu este inca pe piata. Ba mai mult, unul vine abia in 2012. Vorbim despre noul Focus ST, care va fi aratat la Salonul Auto de la Paris. Ford ne spune ca este un model de preserie, dar cam asta este designul final.

Noul Ford Focus ST Noul Ford Focus ST! Cu dedicatie speciala pentru Megane RS

Focus ST, model actual, recent retras de pe unele piete din cauza emisiilor de noxe (Euro 4) a fost unul dintre cele mai apreciate hothatch-uri. Si asta din doua motive principale: suspensia, despre care se stie ca este una foarte-foarte buna si motorul. Unul cu 5 cilindri in linie, de 2,5 litri, cu turbo, care produce 225 CP. Deci un motor nu foarte solicitat, cu un nivel bun de cuplu (320 Nm).

Noul Ford Focus ST 2 Noul Ford Focus ST! Cu dedicatie speciala pentru Megane RS

Noul Focus ST este insa complet diferit. S-a renuntat la motorul predecesorului si s-a preferat un propulsor cu 4 cilindri, de 2 litri, turbo. Mai mic, dar mai puternic, pentru ca dezvolta 250 CP.

Si aici e aici. Nu stim cifrele, pentru ca Ford nu le-a comunicat, dar reteta noului Focus ST este identica cu cea a lui Megane RS 250. Aceeasi cilindree, aceeasi putere maxima. Va fi foarte interesant de vazut duelul dintre aceste doua hothatch-uri. Pe de o parte, Focus ST va veni cu o platforma excelenta (daca e sa ne luam dupa aprecierile de pana acum), dar pe de alta parte Megane RS 250 ii cam tine piept si versiunii Focus RS care ofera 300 CP…

Noul Ford Focus ST 3 Noul Ford Focus ST! Cu dedicatie speciala pentru Megane RS

Eu abia astept primul comparativ icon smile Noul Ford Focus ST! Cu dedicatie speciala pentru Megane RS

Nu-mi place interiorul, nu cred ca un hothatch trebuie sa vina cu o plansa de bord asa haotica si supradimensionata. Nici clasic dus la extrem, dar nici o explozie necontrolata de forme, linii si alte muchii. Si mai am o problema cu grila fata… e prea mare, pentru ca e prea goala. Pare neterminata. Sper sa puna si altceva decat emblema ST acolo.

Noul Ford Focus ST 4 Noul Ford Focus ST! Cu dedicatie speciala pentru Megane RS

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.