Noul Peugeot EX1 Concept – Masina lui Batman, in versiune ultramoderna!

Nu sunt neaparat un fan al conceptelor, dar acesta e special. Arata intr-un mare fel, exact ca un Batmobil, si in afara de asta functioneaza!

Se numeste EX1 si vine de la Peugeot, fiind modalitatea francezilor de a sarbatori cei 200 de ani ai marcii Peugeot. Bineinteles ca este electric si vine cu performante extrem de bune.

EX1 1008PS002art1 Noul Peugeot EX1 Concept   Masina lui Batman, in versiune ultramoderna!

Peugeot a conceput o masina absolut neconventionala, care arata infiorator de bine. Este de fapt un “schelet” foarte elaborat, care sugereaza un prototip de LeMans. Forma masinii este si ea socanta, lata in fata, ingustandu-se apoi spre spate. Si portierele sunt la fel de spactaculoase, cu deschidere inversa si, mai mult decat atat, integreaza locurile! Cum? Vedeti in poze, portierele contin sezuturile scaunelor, se deschid cu tot cu acestea.

EX1 1008PS006art2 Noul Peugeot EX1 Concept   Masina lui Batman, in versiune ultramoderna!

Peugeot EX1 sta foarte bine si la capitolul tehnica. Pe fiecare punte a fost montat cate un motor electric, puterea combinata fiind de 340 CP. Astfel, s-a obtinut o masina cu tractiune integrala si cu o excelenta distributie a masei pe punti. Oricum, EX1 a fost gandit sa fie cat mai usor, iar dimensiunile nu sunt chiar atat de mari pe cat sugereaza pozele. Masina are doar 0,9 metri inaltime si 1,77 latime.

Conceptul este facut pentru a testa recorduri de viteza in ceea ce priveste propulsia electrica. Delatfel, a si stabilit cateva, dar francezii nu dau detalii si cifre. Ne spun insa ca pozitia la volan este foarte asemanatoare cu cea din monoposturile de viteza. Adica, se sta aproape pe podea, cu picioarele foarte intinse.

EX1 1008PS003art3 Noul Peugeot EX1 Concept   Masina lui Batman, in versiune ultramoderna!

Chiar impresionant, un concept care chiar ma atrage si pentru cum arata, dar si pentru ca este complet functional. Le urasc pe cele care au doar o caroserie frumoasa, iar sub capota sta un motor cu performante excelente in comunicatul de presa, dar nefunctional in realitate.

Va intrebati ce se va intampla cu Peugeot EX1? Nu va fi produs in serie. Este o masina de test pentru propulsia electrica si cam atat. Delatfel, imediat dupa ce va fi prezentat la Paris, EX1 va pleca in China pentru o noua serie de teste si poate chiar recorduri.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.