O bijuterie! Volvo S60 tunat de Heico Sportiv

Noul Volvo S60 este absolut superb. Nu stiu la ce s-au gandit suedezii, proaspat cumparati de chinezi, dar S60 le-a iesit incredibil de bine. Unde pana acum ma enervau ca, desi faceau masini bune, ramasesera prea in urma cu designul, care devenea fad, acum nu pot decat sa-i felicit.

Volvo S60 by Heico Sportiv art O bijuterie! Volvo S60 tunat de Heico Sportiv

O masina superba, cu un design incredibil de inspirat, Volvo S60 va intra, fara indoiala, si in calculele clientilor mai tineri. Nu mai este vorba doar de siguranta, ci si de apetit pentru nou, frumos, sportiv.

Si iata ce se poate face pe o masina deja foarte frumoasa. Una si mai frumoasa, au facut-o cei de la Heico Sportiv, specializati pe masini Volvo. Tuning-ul este unul oficial, pentru ca Heico Sportiv este partener Volvo de cativa ani.

Volvo S60 by Heico Sportiv artl O bijuterie! Volvo S60 tunat de Heico SportivNemtii au lucrat pe cel mai puternic model, versiunea T6, al carei motor turbo, cu 6 cilindri in linie, de 3 litri, a fost dus la o putere maxima de 330 CP, fata de cei 304 CP ai modelului de serie, prin modificari la unitatea de control electronic. Cuplul maxim este de 460 Nm. Heico Sportiv a inlocuit arcurile cu unele sport, caroseria fiind coborata cu 30 mm. De asemenea, spolierul fata a primit o “buza” care ii schimba aspectul intr-unul mai sportiv. Spatele este mult mai sportiv datorita celor 4 tevi de esapament, foarte bine integrate in ceea ce seamana cu un difuzor de aer.

Tractiunea este integrala, iar cutia de viteze este automata, cu 6 trepte. Heico Sportiv a pus si jante de 19 inch, jante care se potrivesc de minune cu masina in ansamblul ei.

Masina este acum cel mai puternic model din gama, accelereaza pana la 100 km/h in 5,8 secunde si atinge o viteza maxima de 250 km/h. Suedezii spun ca nivelul consumului mediu este de 10,3 l/100 km.

S60-ul asta imi aduce aminte de vechiul S60 R, o masina care m-a impresionat acum cam 6 ani, cand am facut cateva ture cu ea. Avea niste suspensii tepene rau de tot in versiunea cea mai sportiva (erau reglabile), iar cu 300 CP era destul de aproape de nivelul M3-ului de atunci. Volvo a renuntat apoi la divizia “R” (pacat!), dar uite ca modelele de performanta revin prin intermediul Heico Sportiv (cu care Volvo colaboreaza).

Vestile mai putin bune… S60 by Heico Sportiv va fi produs in doar 100 de exemplare (negre), iar pretul este de 63.968 euro, cu toate taxele incluse.

Scump, dar trebuie sa repet, e superba! Chiar daca eu nu ma impac deloc cu consola centrala si nu inteleg de ce insista sa o faca cu spatiu in spatele ei. Totusi, sa nu-mi ziceti ca nu va place! icon smile O bijuterie! Volvo S60 tunat de Heico Sportiv

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.