Opel Astra GTC – Noi poze si o surpriza. Una de aproape 300 de cai!

O veste buna, zic eu. Si o surpriza foarte placuta. Dupa ce v-am aratat, acum 2 saptamani, unul dintre cele mai frumoase hothatch-uri, Astra GTC, Opel revine cu o noua gelerie foto.

Ei bine, oficial este concept si se numeste Opel GTC Paris, dar tineti cont ca versiunea de serie va arata cam la fel. Cu exceptia unor mici detalii de exterior si a scaunelor pe care le vedeti in poze. Deci, eu zic ca va puteti spune parerile despre masina aceasta, ca fiind una de serie cu exceptia elementelor amintite mai sus.

Opel GTC Paris5 art1 Opel Astra GTC   Noi poze si o surpriza. Una de aproape 300 de cai!

Daca acum 2 sapatamani stiam ca acest concept are un motor turbo de 2 litri, acum stim si ce caracteristici are. Practic, daca ramane asa si pentru modelul de serie, ne uitam la cel mai puternic hothatch de pe piata (cu exceptia lui Ford Focus RS, care si-a cam epuizat productia).

Asadar, impatimiti ai vitezei, pentru noul Opel Astra GTC OPC a fost conceput un motor de 2 litri, turbo, care ofera 290 CP! Ati citit bine, nici macar “R”-urile de la VW si Seat nu ofera atat. 290 CP pe puntea fata. Mult, dar Opel anunta si un diferential cu alunecare limitata, care ar trebui sa distribuie eficient la roti aceasta putere prin intermediul unei cutii de viteze manuala, cu 6 trepte. La care se adauga suspensia FlexRide setata special pentru sportivitate.

Opel GTC Paris26 art21 Opel Astra GTC   Noi poze si o surpriza. Una de aproape 300 de cai!

Vechiul Astra OPC avea 250 CP si a fost criticat pentru salbaticia prea putin eficienta cu care reactiona, dar nemtii au invatat lectia si cred ca acum vor oferi o masina care sa aiba si sa utilizeze aficient 290 CP.

Nici macar noul Renault Megane RS nu ofera atata putere, ci “doar” 250 CP. Ganditi-va ce comparative o sa vedem! Doua masini foarte frumoase (imi placea Megane-ul, dar acum, parca…GTC-ul e mai frumos), puternice, hothatch-uri veritabile, mult peste Golf GTI, care isi disputa suprematia segmentului hothatch. Abia astept icon smile Opel Astra GTC   Noi poze si o surpriza. Una de aproape 300 de cai!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.