Primul Saab electric – 9-3 ePower

Saab face pasul catre masinile electrice cu un model bazat pe break-ul 9-3 SportCombi. Masina se numeste 9-3 ePower, va debuta la Paris si este un prototip, care va intra in teste de flota. 70 de exemplare vor fi testate in conditii variate, scopul fiind productia de serie, peste cativa ani.

Modelul este unul destul de curajos, pentru ca vorbim de un break, o masina de dimensiuni mari. Performantele suna totusi bine, fiind furnizate de un motor electric de 184 CP, aflat in priza directa (o singura treapta de viteza). Acceleratia 0 – 100 km/h se face in 8,5 secunde, iar viteza maxima este de 150 km/h. Autonomia este insa de doar 200 km, o valoare absolut insuficienta, mai ales daca ne gandim ca, oricat de ecologist ai fi, nu cumperi un break mare pentru a te plimba prin oras.

Saab 9 3 ePower Primul Saab electric   9 3 ePower

Vreau sa va mai spun ca 9-3 SportCombi este unul dintre putinele break-uri pe care le prefer, care imi plac foarte mult. Am fost la lansarea masinii acum mai multi ani, in Suedia, pe langa Gotteborg si acolo s-a produs “chimia” intre mine si masina asta. Foarte sportiv, cu design, materiale si arhitectura clar premium (eu am testat atunci modelul initial, inainte de facelift), 9-3 SportCombi este break-ul pe care l-as lua presupunand ca asa vrea vreodata sa cumpar un break.

Cu toate astea, nu cred in masina asta cu propulsie electrica, pentru ca nu cred in masinile electrice, asa cum sunt ele la momentul actual. Am spus de ce: aici, aici si aici.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.