Range Rover Evoque – Era si timpul pentru un altfel de Range Rover

Land Rover are o gama frumoasa de SUV-uri (de altfel, nu are decat SUV-uri, plus bijuteria de 4×4 veritabil care este Defender), dar ii lipsea ceva. Ceva mai stilat, ceva deosebit, ceva care sa atraga noi clienti. Nu doar Freelander si balenele Discovery si Range Rover.

Range Rover Evoque 1 Range Rover Evoque   Era si timpul pentru un altfel de Range Rover

Si l-au gasit si chiar bine. Debutul oficial al noului Evoque a avut loc acum cateva luni, dar abia acum au fost prezentate noi poze, inclusiv cu interiorul, plus informatii proaspete.

Ei bine, noul Range Rover Evoque este altceva. Un SUV aproape compact, coupe, cu un stil mult mai futurist decat al modelelor traditionale din gama britanicilor. Este un model nonconformist, unul care va atrage noi clienti, unii mai tineri. Plus ca va fi cel mai dinamic Range Rover, chiar daca are niste motoare normale, nu foarte mari.

Range Rover Evoque 2 Range Rover Evoque   Era si timpul pentru un altfel de Range Rover

Evoque este un SUV absolut de stil, ca urmare va fi oferit si in versiuni cu tractiune doar pe puntea fata. Plus ca va fi cel mai ecologic si economic Land Rover, cu emisii de CO2 incepand de la 130 grame/km. Pentru inceput se ofera un turbodiesel de 2,2 litri, in doua versiuni de putere: 150 CP si 190 CP. Si nu e tot, cel mai performat model este dotat cu un nou motor pe benzina, turbo, de 2 litri si 240 CP, care permite atingerea a 100 km/h in 7,1 secunde.

Range Rover Evoque 3 Range Rover Evoque   Era si timpul pentru un altfel de Range Rover

O masina frumoasa, cu un interior elegant, britanic, care va atrage clienti care vor altceva decat clasicismul oferit pana acum de Land Rover.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.