Seat IBE Concept – Mic, sportiv, electric. Si arata si bine!

Daca aveti impresia ca ati mai vazut pe undeva masina asta, aveti dreptate. Seat a aratat-o la Salonul Auto de la Geneva si acum o arata iar, la Paris. Constructorul spaniol spune ca a tehnologia de propulsie a fost imbunatatita si tocmai de aceea masina vine si la Paris.

O fi, sau nu, buna din punct de vedere al propulsiei, dar mie imi place cum arata. Daca vom ajunge vreodata sa nu putem alege decat dintre masina electrice, asta ar fi una dintre cele la care m-as uita eu. Desi e mica, are sub 4 metri lungime, triunghiulara asa (faruri, stopuri) arat destul de “rea”, iar asta e bine.

SE001992art1 Seat IBE Concept   Mic, sportiv, electric. Si arata si bine!

Seat IBE dispune de un motor electric, plasat in locul celui clasic, care produce un maxim de 102 CP si 200 Nm. Nu e mult, dar nici masina nu are o greutate foarte mare. Conceptul cantareste doar 1,1 tone, asa ca-si permite performante bune,pentru o masina de oras.

Spaniolii spun ca Seat IBE accelereaza de la 0 la 50 km/h in 3,6 secunde, iar dupa 6,6 secunde de la plecarea de pe loc ajunge la 80 km/h. Pana la 100 km/h sunt necesare 9,7 secunde, iar viteza maxima este de 160 km/h. Bineinteles, ca la orice masina electrica, fie ea si concept, autonomia este limitata la 130 km. Seat spune ca este suficient pentru o masina de oras, dar mie nu mi pare deloc asa.

SE001990art2 Seat IBE Concept   Mic, sportiv, electric. Si arata si bine!

Nu-i problema totusi, pentru ca nu se stie cand o vom vedea in productia de serie. Mai dureaza pana orasenii vor plati o gramada de bani pentru o masina care merge doar 130 km.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.