Sistem de navigatie in oglinda

Ford ofera un echipament interesant, sistem de navigatie integrat in oglinda retrovizoare centrala. Constructorul spune ca este mai sigur si mai comod decat cele aftermarket, pentru ca nu implica nici un fel de montaj cand te urci in masina si nici nu presupune ventuze pe parbriz, care ar putea atrage hotii.

Sistemul poate fi cumparat de la dealerii Ford (nu stiu daca si in Romania) si presupune inlocuirea oglinzii retrovizoare normale, cu una care are display-ul de 3,5 inch integrat. Nu exista cabluri la vedere, iar sistemul este unul suficient de performant: are memorie interna, slot pentru card de memorie, afisare 2D sau 3D si ofera harti pentru aproximativ 70 de tari.

Ford sistem de navigatie in oglinda Sistem de navigatie in oglinda

Numit “MirrorNavi”, acest sistem este produs de Garmin si se vrea o alternativa mai convenabila la sistemele portabile din comert. Montarea, care nu implica modificari ale bordului masinii, costa 300 lire in Marea Britanie (360 euro) si este disponibil pentru toate modelele Ford, inclusiv cele utilitare, cu exceptia modelului Ka si a pick-up-ului Ranger.

Suzuki a anuntat acum ceva timp un sistem similar, doar ca in locul display-ului navigatiei este unul care afiseaza imaginile camerei de luat vederi din spate.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.