Unicat – Noua Lancia Stratos!

O legenda a raliurilor, mai putin cunoscuta de cei tineri, a reinviat. Lancia Stratos, masina care si astazi atrage ca un magnet la raliurile istorice, vine intr-o noua versiune. Nu pentru toata lumea.

Exemplarul pe care il vedeti in poze si in video este UNICAT. A fost facut de catre Pininfarina, la cererea unui client privat, Michael Stoschek, om de afaceri pasionat de masinile rare si colectionar. Nu se stie cat a costat, dar nici nu conteaza. Oricum, o mica avere.

Lancia Stratos Unicat   Noua Lancia Stratos!

Noua versiune este aproape identica la nivelul designul cu cea veche, care a concurat in raliurile anilor 70. Modelul initial a fost proiectat strict pentru raliuri, ca masina de competitie, iar numarul de 492 de exemplare produse a fost necesar pentru omologare. Masina socheaza prin prezenta agresiva si dimensiunile mici.

Noul model este o versiune moderna, care pastreaza insa liniile originalului. Are cam aceleasi dimensiuni si este construit pe o platforma usor modificata a lui Ferrari 430 Scuderia. Adica are un motor V8 de 4,3 litri, care produce 515 CP. Deocamdata nu se stie nivelul perfortmantelor dinamice, pentru ca masina este inca in  teste, dar nu e greu de ghicit ca acestea sunt excelente, poate chiar peste cele afisate de F430 Scuderia.Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.