Va mai amintiti de Opel Manta si Ascona? Au implinit 40 de ani!

Opel Ascona art Va mai amintiti de Opel Manta si Ascona? Au implinit 40 de ani!Pe la inceputul anilor ’90 am inceput sa vad modelele Ascona pe strazile din Romania, mi-au placut de atunci, in mare parte si pentru ca imi pareau foarte moderne pe langa Daciile noastre. Arata bine si acum, simple si elegante, dar deja sunt raritati, chiar si modelele din ultimii ani de productie.

Si mai mult mi-a placut insa coupe-ul Manta, desi n-am vazut decat vreo 2 exemplare in Romania. M-am indragostit insa de el dupa ce am vazut filmul “Manta, Manta”, unul din primele filme vazute de mine “pe cablu”, cred ca a fost dat pe RTL. Aici vedeti primele minute ale filmului.

Ambele masini au aceeasi platforma, dar Manta, pe langa faptul ca arata – si acum! – foarte misto, era facut pentru sport, pentru placere. La asta ajuta si tractiunea spate. Nu va ganditi ca aveau cine stie ce motoare, dupa standardele de azi ale masinilor sport. Se incepea cu un motor de 1,2 litri si 60 CP, mai era unul de 1,6 litri cu 68 CP si 80 CP, iar cel mai puternic avea 1,9 litri si 105 CP (primul motor opel cu injectie). Acest motor mai era oferit si cu 90 CP.

Daca voi ajunge candva sa-mi permit o colectie de modele clasice, sigur va contine si un Manta icon smile Va mai amintiti de Opel Manta si Ascona? Au implinit 40 de ani!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.