1,6 milioane de km in 4 ani!?

Faptul ca exista masini care au parcurs milioane de km, fara reparatii majore, nu este de neconceput. E adevarat, in general sunt masini vechi, nu pentru ca cele noi n-ar fi in stare de asa ceva, dar pur si simplu in ziua de azi masinile nu mai au o durata de viata atata de lunga. Nu e rentabil sa le rulezi atat de mult, plus ca sunt depasite tehnic si moral in cativa ani.

Asa ca, in general, exista masini care au parcurs distante record, dar dupa zeci de ani de utilizare. Este cazul Volvo-ului P 1800 care a ajuns la 4,5 milioane de km dupa cam 40 de ani. Si un taxi, Mercedes 200D (Cobra), pe care l-am vazut la muzeul Mercedes si care avea cam 4 milioane de km (fusese multi ani taxi in Grecia).

kilometraj 1,6 milioane de km in 4 ani!?Acum ajungem la recorduri mai putin credibile. Ultimul peste care am dat este al unui american, care sustine ca parcurs un milion de mile (1,6 milioane de km) in doar 4 ani, cu un Ford F-250. Omul calatoreste mult, din asta traieste, am inteles, dar un calcul simplu ne arata ca omul inregistreaza o medie de 1.095 km pe zi (!). Cum e posibil?? Pe zi, adica fara weekend, fara sarbatori, fara nici o pauza. 1.095 km/zi.

Da, e credibil ca masina a parcurs aceasta distanta, poate este  folosita non-stop, dar nu cu acelasi sofer. Ori, omul a spus ca doar el conduce masina. Iar eu nu cred. Nu are cand, fizic, sa conduca atat. Trebuie sa mai si doarma, trebuie sa manance.

In plus, afirma ca a cheltuit cu aceasta masina, pe revizii (pe care le face la cateva saptamani), nu mai putin de 67.000 de dolari (in 4 ani). Aceasta suma reprezinta pretul a mai mult de doua pick-up-uri Ford F-250.

Va amintiti ca am avut si la noi un asemenea record? Am scris despre el, la acel moment. Este vorba de romanul care a parcurs un milion de km in 4 ani, cu o Skoda Octavia. Nici atunci n-am crezut, pentru ca in cazul acestui roman (acelasi lucru, doar el a condus masina!) iesea o medie de 684 km/zi. Pe zi calendaristica, fara weekend liber, fara sarbatori.

Eu nu cred, voi ce ziceti?

Sursa poza: NBCMiami

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.