Banda 1 nu exista pentru soferii romani

In primul rand, trebuie sa stiti ca nu sunt adeptul flash-urilor, nici al claxoanelor. Urasc din tot sufletul cocalarii care iti dau flash-uri de la un km distanta sau atunci cand e clar ca pe prima banda sunt masini pe care le depasesti, deci nu poti intra acolo ca se le faci loc.

Dar uneori chiar iti vine sa-i umpli de flash-uri pe cei pentru care prima banda nu exista. E liber acolo, dar ei merg pe a doua banda, fara sa se uite in oglinzi. Eu vin mult mai repede (indiferent cat de repede mergi, intotdeauna poate fi unul care merge mai repede decat tine) si trebuie sa franez in spatele lor, doar pentru ca nu se uita deloc in oglinzi. E normal sa ma enervez, nu? Prima banda e libera si totusi omul ma face sa franez dela 140 km/h la 80 km/h doar pentru ca el stie ca oglinzile sunt pur decorative pe masina.

Eu ce sa fac atunci? Nu vreau sa fac depasiri riscante pe contrasens, nu vreau sa depasesc prin dreapta, ca poate il sperii si trage de volan direct in mine. Vreau doar sa merg in ritmul meu, fara sa fiu incurcat gratuit de unii carora nu le pasa ca mai sunt si altii pe sosea, care poate merg ceva mai repede.

Este efectiv nesimtirea aceea tipic romaneasca, pe care toti am experimentat-o de foarte multe ori. Soseaua este un drum public, nu e al meu sau al altuia, asa ca sa ne vedem dracului fiecare de treaba noastra, de mersul nostru, fara sa ne incurcam!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.