Brabus a facut cel mai rapid sedan de lux din lume

Brabus face unele dintre cele mai rapide Mercedes-uri din lume, iar nemtii au dus deja tuningul la nivel de arta. Ultima lor creatie este – spun ei – cel mai rapid sedan de lux din lume. Vorbim de un Brabus SV12 R Biturbo a carui putere maxima a ajuns la 800 CP. Adica mai mult decat ofera orice Ferrari sau Lamborghini de serie.

Nemtii au luat un S 600, dar au dus motorul V12 de 5,5 litri al acestuia la o capacitate de 6,3 litri. S-au adaugat doua compresoare, plus o gramada de electronica si s-a ajuns la 800 CP/5.500 rpm. Nivelul cuplului este de 1.420 Nm incepand cu 2.100 rpm, dar din motive tehnice Brabus a impus acestuia o limitarea la valoarea de 1.100 Nm. Probabil pentru ca, desi modificata, cutia de viteze automata, cu 5 trepte, nu facea fata celor peste 1.400 Nm.

Brabus SV12 R Biturbo10 art Brabus a facut cel mai rapid sedan de lux din lumeCe ofera o masina din clasa de lux, cu un motor de 800 CP? Performante la nivel de masini supersport. Brabus SV12 R Biturbo accelereaza de la 0 la 100 km in 3,9 secunde si ajunge la 200 km/h, cu plecare de pe loc, in 10,3 secunde. Viteza maxima reala nu este cunoscuta, Brabus preferand sa impuna o limitare electronica la 350 km/h.
Ca sa reziste la asa ceva, masina vine cu modificari importante de aerodinamica, alte frane si o grada la sol mai mica cu 15 mm. Plus jante intre 19 si 21 de inch, incaltate cu pneuri speciale, care sa faca fata la vitezele atinse de acest bolid de lux.

Vedeti in galeria foto, Brabus a ornat acest model cu o gramada de echipamente multimedia, toate de provenienta Apple. Ba chiar si-au dat interesul sa faca acest model atata de luxos, incat te intrebi ce-ti ofera in plus un Maybach.

Brabus SV12 R Biturbo10 art2 Brabus a facut cel mai rapid sedan de lux din lumeLegat de ceea ce sustin nemtii, adica “cel mai puternic si mai rapid sedan de lux”. Teoretic au dreptate. Nici un model de lux nu ofera acest nivel de putere si nu este atat de rapid. Exista insa un tuner care a facut ceva mai performant, dar dintr-o masina pozitionata o clasa mai jos. Va amintiti de BMW M5 Hurricane RR, bolidul tunat de G-Power. Aceste produce, dintr-un V10 de 5 litri caruia i s-au adaugat doua turbine, un maxim de exact 800 CP, iar la viteza maxima bate Brabus-ul, pentru ca ajunge la 367,4 km/h.

Deci, M5-ul celor de la G-Power este cel mai rapid sedan din lume, dar S-ul celor de la Brabus este cel mai rapid sedan de lux din lume.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.