Ce am cu Volkswagen?

Vad ca s-a creat impresia ca nu suport VW, ca am ceva cu masinile VW, ca nu le recomand etc. Asta dupa ce am fost atat de acid la adresa noului Passat.

Nu am nimic. Pur si simplu, asta e parerea mea. VW greseste cand vine cu astfel de masini care sunt – pentru mine! – fara sare si piper, fara nimic care sa le faca deosebite. Nu am nimic cu nemtii, dar VW are in ultimul timp o tactica pe care eu o consider gresita si mai considre ca involueaza teribil la nivelul designului.

Nu mi-au facut nimic, nu am avut niciodata un VW, dar am testat mai multe, si n-am nimic cu oamenii de la Porsche Romania. Din contra, pana acum, de cate ori le-am cerut o masina pentru test, s-au comportat profesionist. Si nici n-am luat bani de la altii ca sa denigrez VW, cum s-a mai spus pe aici.

Nu le contest tehnologia, le contest doar designul. Pentru mine, singurul VW apetisant, o masina pe care mi-o doresc, este Scirocco. Atat. Si imi mai place si noul Polo. Si i-am admirat si pentru Phaeton, o masina foarte-foarte misto, dar fara imagine. In rest, masinile lor mi se par din ce in ce mai anoste, din ce in ce mai banale. Asta critic.

Trebuie sa mai tineti cont de o chestie. Asta e un blog personal, pe nisa auto. Deci aici sunt parerile mele, ce cred eu, cum mi se pare mie, fara filtre. De-asta am facut acest blog. Ca sa pot spune exact ce cred. Nu inseamna ca nu recomand VW. Am spus-o de multe ori, cea mai buna masina e cea care te satisface pe tine. Nu pe vecinii tai, nu pe prieteni. Pe tine, care o cumperi. Intotdeauna ma recomandat acelasi lucru. Vezi ce-ti place, de ce te simti atras si fa o lista. Apoi – extrem de important – condu masinile! Vezi in care te simti mai bine, pe care ti-o poti permite. Apoi alege, rational si cu sufletul. Proportia intre astea doua depinde de fiecare.

Cititi-ma, vedeti ce am de spus, dar testul final e al vostru. Voi dati banii, voi conduceti masina. Nu eu. Asadar, alegerea va apartine.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.