Ce fac taxele din Bugatti Veyron!

Bugatti tocmai a anuntat ca va incepe sa vanda, oficial, modelul Veyron Grand Sport in India. Ciudat, nu? Noi avem impresia ca e o tara aglomerata, cu oameni saraci, care traiesc in mizerie. Doar o parte sunt asa, marea majoritate (76%), pentru ca restul sunt milionari sau milionari in devenire. O tara a contrastelor, cam la fel ca si Romania.

Ei bine, interesant nu este neaparat ca Bugatti a lansat acest model in India, ci faptul ca aceasta tara are o taxa de 110% pentru acet gen de masini. Asa ca, Veyron Grand Sport, care costa 2,24 milioane de dolari in Statele Unite, se vinde in India cu 160 de milioane de rupii sau 3,6 milioane de dolari. Pretul in Europa este de 1,6 milioane de euro.

Bugatti Veyron Grand Sport art Ce fac taxele din Bugatti Veyron!Cei de la Bugatti n-au fost insa descurajati de taxele indienilor, pentru ca aceasta tara are deja un potential imens, calculat din punctul lor de vedere in numarul de noi milionari care apar incredibil de repede. Si, pe masura ce isi permit, milionarii indieni nu se dau in laturi de la masini exotice. Ferrari vrea sa vina oficial pe aceasta piata, Rolls-Royce sunt deja prezenti, iar Jaguar si Land Rover sunt deja puternic pozitionati in segmentul de lux.

Pentru Bugatti Veyron Grand Sport, indienii privilegiati de soarta si bani trebuie sa astepte intre 6 si 8 luni dupa ce au plasat comanda.

Cum ar fi oare si la noi un asemenea sistem de taxe? Ar fi mai putine “exotice” parcate in fata cafenelelor de pe Dorobanti? Poate ca nu.

Sursa: Autonews via Autoblog

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.