Ce surpriza! Iata noul VW Eos!

In plina discutie referitoare la cat de bun este Passat si cum nu se compara cu Kia Optima, desi ideea acelui articol este legata strict de design (aspect la care modelul coreean chiar ii da niste lectii celui german), Volkswagen ne mai face o surpriza! Ne arata noua generatie Eos, care va debuta oficial la Salonul Auto de la Los Angeles si care va ajunge pe piata incepand cu luna ianuarie a anului viitor.

Ce-am putea spune despre noul Eos? Ma tem ca nimic bun (strict la capitolul design), este o alta grefa de elemente vazute la celelalte modele Volkswagen, asa ca aspectul general este unul fara nici un pic de “condiment”. Aceeasi imagine de modern, dar banal, ca si la noul Passat.

In cazul lui Eos, farurile sunt in mare parte la fel cu cele de pe Golf si Touareg, iar stopurile sunt si ele o varianta restilizata usor a celor de pe… Golf si Touareg. Deci, nici un fel de elemente originale, dar se pare ca Volkswagen a ales (gresit, dupa parerea mea) sa mearga pe linia asta. Bineinteles, nu va imaginati ca vorbim de o noua platforma tehnica, este aceeasi de la Golf VI, ramasa nemodificata prea mult de la Golf V.

Noul VW Eos art1 Ce surpriza! Iata noul VW Eos!

Interiorul este acelasi de pe Golf VI, adica mai proaspat, dar si finisat in asa fel incat sa fie putin mai stilat decat al Golf-ului.

Noul VW Eos art2 Ce surpriza! Iata noul VW Eos!

Gama de motorizari ramane cam aceeasi, cu propulsoarele pe benzina ale caror puteri acopera intervalul 122 CP – 210 CP. Un plus pentru faptul ca au reuist sa scada consumul TDI-lui de 2 litri si 140 CP cu 0,7 litri/100 km, astfel incat s-a ajuns la un consum mediu de 4,8 l/100 km.

Noul VW Eos art3 Ce surpriza! Iata noul VW Eos!

Sper sa nu ma acuzati iar ca am ceva cu VW. Pur si simplu si acest model a fost banalizat in acelasi stil, cu aceleasi elemente comune. Eos-ul de pana acum are chiar ceva mai multa personalitate, proeminenta de jos a farurilor fiind macar un element ceva mai “jucat” decat rigiditatea celor actuale.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.