Cea mai frumoasa compacta – Alfa Romeo Giulietta va fi lansata in Romania luna viitoare

A venit si randul nostru, cel mai nou model Alfa Romeo, Giulietta, va fi lanasta oficial in Romania in luna noiembrie. Este o premiera importanta, pentru ca eu cred ca Giulietta e un model extrem de important pentru Alfa, chiar si in Romania, stiut fiind faptul ca romanii inca se feresc de masinile italiene.

Ei bine, Giulietta este cu totul deosebita. Asa cum spuneam si in titlu, eu cred ca este cea mai frumoasa compacta actuala, iat italienii spun ca e chiar mai mult decat atat, referindu-se la partea tehnica. Cat de bine arata, vedeti si judecati din poze, dar asta nu e totul. Giulietta vine cu o platforma noua, care promite agilitate si sportivitate, caracteristice esentiale pentru o Alfa.

100413 AR Giulietta art Cea mai frumoasa compacta   Alfa Romeo Giulietta va fi lansata in Romania luna viitoare

Inca nu stiu ce motoare vin in Romania (probabil vin toate), dar sa vedem ce gama propun italienii. Giulietta va avea o gama competa de motoare turbo, 3 versiuni pe benzina si doua turbodiesel. La baza este motorul turbo de 1,4 litri MultiAir (benzina) oferit in doua versiuni de putere – 120 CP si 170 CP. Cele doua turbodiesel-uri sunt de 1,6 litri JTDM si 105 CP si 2 litri JTDM de 170 CP.

Pentru cei ce vor mai mult, exista motorul turbo de 1,75 litri, a carui putere maxima de 235 CP pune modelul italian langa cele mai performante hothatch-uri actuale. Eu sper ca italienii vor lua in calcul si o versiune GTA de vreo 300 CP, pentru cei putin sariti de pe fix :).

100413 AR Giulietta art2 Cea mai frumoasa compacta   Alfa Romeo Giulietta va fi lansata in Romania luna viitoare

Toate propulsoarele au sistem Stop/Start pentru reducerea consumului urban, dar si selector DNA pentru modificarea raspunsului la comenzi. Selectrorul DNA permite 3 programe de lucru (Dynamic, Normal so All Weather) pentru acceleratie, directie si cutia de viteze. Asta pentru ca noua Giulietta va veni, pe langa cutia manuala cu 6 trepte si cu o noua cutie cu dublu ambreiaj, disponibila pentru motorul pe benzina (1,4 litri MultiAir) si pentru cel diesel de 170 CP.

Ramane sa vedem preturile, dar e clar ca pentru cei care nu privesc masina doar ca pe un mijloc de transport, noua Giulietta trebuie avuta in vedere. Arata pur si simplu prea bine ca sa fie ignorata!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.