Cea mai mare surpriza de la Paris – Lotus a prezentat 5 modele noi!

In mare parte, criza a trecut (pentru altii), asa ca editia actuala a Salonului Auto de la Paris a venit cu multe modele de serie si concepte anticipate si asteptate. Si chiar avem la ce sa ne uitam: noul BMW Seria 6, noul VW Passat, conceptul Quattro de la Audi, Jaguar C-X75, batmobilul Peugeot EX1, Lamborghini Sesto Elemento, asta ca sa amintesc doar cele mai spectaculoase concepte si cele mai asteptate modele de serie.

Toate sunt extrem de interesante si au facut deliciul presei si acum al vizitatorilor la salonul parizian. DAR, nici unul dintre acesti constructori nu a suprins in asemenea masura ca Lotus! Pur si simplu a fost show-ul constructorului britanic, care a avut a adevarata explozie de modele.

Lotus Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

5 noi modele, in acelasi stand, de la un constructor despre care nu se mai vorbea foarte mult si a carui gama era destul de saraca, cu masini bune, cunoscute, dar imbatranite.

Nu stiu in ce masura va intereseaza ce face Lotus, dar uitati-va la fiecare din astea 5 modele, va garantez ca o sa va placa ce cititi si cum arata. Toate sunt programate pentru productia de serie in anii urmatori. Si avem si urmasul unui model despre care ar trebui sa va aduceti aminte de pe suprizele turbo! Asadar:

1. Lotus Esprit

2013 Lotus Esprit 1 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

In sfarsit! Un model asteptat de multi ani de la Lotus, cu care britanicii au intarziat mult prea mult. Nu mai conteaza, pentru ca acum este aici si arata intr-un mare fel. Exact ca un supercar veritabil, rau, agresiv, rece. Cei de la Lotus spun ca sunt foarte mandri de aceasta masina, care va fi cel mai performant si exclusivist model al gamei.

Masina va ajunge in showroom-uri la inceputul lui 2013 si va avea sub capota un propulsor V8 de 5 litri (de la Toyota) a carui putere maxima este de 620 CP, cuplul maxim fiind de 720 Nm. Britanicii spun ca masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,4 secunde si atinge 330 km/h. Astea sunt performante de Ferrari 458 Italia, iar puterea este chiar mai mare decat a bolidului italian!

Pretul masinii este estimat la 130.000 euro, unul foarte buna avnd in vedere ca un Ferrari 458 Italia este mult mai scump.

2013 Lotus Esprit 2 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

——————————————————————————————————————————–

2. Lotus Elise

2015 Lotus Elise 1 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

Acest model este urmasul actualului Elise, care a devenit deja o legenda printre masinile sport pure si relativ accesibile. Noul Elise, programat sa debuteze in 2015 va fi mai puternic, putin mai greu, dar mult mai performant. Stilul este rupt complet de cel al actualului Elise si seamana cu al celorlalte modele pe care le vedeti in acest articol (ati remarcat deja ca toate noile modele Lotus sunt variatiuni pe aceeasi tema la nivelul designului).

Noul Elise va avea un motor de 2 litri, turbo (montat central) care produce 320 CP, astfel incat masina (a carei greutate este putin peste o tona) poate accelera pana la 100 km/h in 4,3 secunde, viteza maxima fiind de 270 km/h. Pretul va fi in jurul sumei de 40.000 euro.

2015 Lotus Elise 2 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

———————————————————————————————————————————-

3. Lotus Eterne – Coupe cu 4 usi

Lotus Eterne 1 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

Va spuneam ca Lotus a socat la Paris. Ei bine asta se datoreaza si faptului ca intre cele 5 model noi aratate, unul este un coupe cu 4 usi, ceva neasteptat de la Lotus. Acelasi stil in partea din fata, dar un spate in aceeasi masura sportiv si elegant. Motorul esta celasi V8 de 5 litri si 620 CP, iar masina, care va ajunge pe piata in 2015, va putea fi comandata fie cu tractiune spate, fie cu tractiune integrala.

Evident, greutatea este mai mare (1,8 tone), dar performantele raman excelente: 0 – 100 km/h in 4 secunde si viteza maxima de 315 km/h. Pretul masinii va fi de aproximativ 140.000 euro.

Lotus Eterne 2 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

———————————————————————————————————————————

4. Lotus Elan

2013 Lotus Elan 1 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

O alta surpriza, un coupe sport foarte performant, situat intre Elise si Esprit. Acelasi stil, dar “aranjat” putin altfel, plus o arhitectura practica, 2+2 (optional). Motorul este un V6 de 4 litri, care produce 450 CP si 465 Nm. Cu doar 1,3 tone, Elan accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,5 secunde si atinge 310 km/h.

Acestea sunt performante de Porsche 911, cu care noul Lotus Elan va concura pe piata incepand din toamna anului 2013. Pretul va fi in jurul a 87.000 euro.

2013 Lotus Elan 2 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

———————————————————————————————————————————-

5. Lotus Elite

Lotus Elite 1 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!

V-am mai spus despre Elite, dar nu strica sa mai amintim si aici, alaturi de celelalte modele Lotus. Noul Elite este o decapotabila cu hardtop, 2+2, care va debuta in 2014. Motorul V8 de 5 litri si 620 CP este montat in fata, iar performantele sunt foarte bune, greutatea masinii fiind de 1,6 tone.

Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 3,7 secunde, iar viteza maxima ajunge la 315 km/h. Pretul este estimat la 132.000 euro.

Lotus Elite 2 Cea mai mare surpriza de la Paris  Lotus a prezentat 5 modele noi!———————————————————————————————————————————

Well, va plac noile modele Lotus? Da, arata in mare masura la fel, pe unele le poti deosebi cu greu, dar au propria personalitate. Absolut toate vor putea fi echipate, optiona, si cu propulsie hibrida, iar daca Lotus se tine de cuvant si le va scoate in serie in anii anuntati, Lotus va fi in cu totul alt loc decat este acum. Va deveni unul dintre cei mai interesanti producatori de masini sport/supersport si va aduce un aer proaspat in industria auto a masinilor sport.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.