Echipati-va masinile cu pneuri de iarna. E obligatoriu

Well, mai tineti minte ce va spuneam aici despre pneurile de iarna, nu? Ei bine, s-a intamplat, e obligatoriu si pentru autoturisme, nu doar pentru masinile de mare tonaj.

În timp ce Ministerul Transporturilor lucrează la normele care îi vor obliga pe şoferii maşinilor de mare tonaj să circule pe timpul iernii doar dacă au cauciucuri de iarnă, noul Cod Rutier a fost completat de parlamentari cu obligarea tuturor conducătorilor auto de a-şi pregăti maşinile de iarnă.

“Noul Cod Rutier prevede deja obligarea tuturor şoferilor de a-şi echipa maşinile, indiferent de categorie, cu cauciucuri de iarnă”, a declarat pentru gândul comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră din IGP. “Va fi interzisă circulaţia pe drumurile publice cu maşini neechipate corespunzător pentru sezonul rece. Sunt avute în vedere cauciucurile de iarnă, dar şi lanţurile sau materialele antiderapante. Măsura este foarte bună, pentru că vor fi evitate foarte multe accidente rutiere provocate de lipsa echipării adecvate dar şi blocajele de drumuri create de astfel de evenimente. Noile prevederi au fost introduse în proiectul legislativ de către parlamentarii din Comisia de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor”. sursa

Deocamdata nu se stie care sunt sanctiunile, probabil n-au fost stabilite.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.