Fondatorul Gemballa, Uwe Gemballa, gasit mort in Africa de Sud

Numele Gemballa ar trebui sa va sune cunoscut, este o companie de tuning care face unele dintre cele mai misto Porsche-uri. Gemballa a fost fondata de Uwe Gemballa in 1981 si de atunci s-a ocupat in principal de modificarea de Porsche-uri. Este o companie mica (in prezent are cam 20 de angajati), dar face niste masini de vis.

La inceputul acestui an, fondatorul Uwe Gemballa a fost dat disparut dupa ce a plecat in Africa de Sud, cu niste “afaceri”. Avea probleme financiare, iar compania a intrat in lichidare dupa disparitia sa. S-a reorganizat intre timp si continua, sub un alt management si un alt proprietar, sa modifice modele Porsche.

Gemballa Fondatorul Gemballa, Uwe Gemballa, gasit mort in Africa de SudPentru Uwe Gemballa insa, totul s-a terminat prost. A fost gasit de politie, asasinat, in Africa de Sud. Nu era chiar usa de biserica, politia afirmand ca avea legaturi cu un mafiot ceh, cu care s-ar fi intalnit in aceasta tara. Nu se stie exact despre ce a fost vorba, dar se speculeaza ca ar fi fost vorba de o datorie catre respectivul mafiot.

N-o sa inteleg niciodata cum gandesc unii oameni. Uwe Gemballa pusese la punct una dintre cele mai importante firme de tuning pentru Porsche, au facut niste kituri extraordinare pentru masinile astea si totusi el a intrat in probleme mari de tot. Nu putem sti exact ce s-a intamplat, toti vrem mai mult de la viata/afacere, dar nu e chiar asa greu sa gandesti si sa stai departe de probleme.

Sursa: WCF

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.