Nissan GT-R primeste ceea ce ii trebuia – Facelift si mai multa putere

Nu stiu ce credeti voi despre Nissan GT-R, dar pentru mine este una dintre cele mai atragatoare masini supersport din lume. Mare, facuta nu dupa principii de design, ci dupa criterii de eficienta, arata totusi incredibil de bine. Inspira cifre ametitoare si chiar le obtine. Nu vine cu nebuniile de spactacol permise de alti bolizi cu tractiune spate, pneuri “afumate” si dare negre pe asfalt,  ci este facuta sa puna puterea jos cat mai bine, sa se agate de fiecare cm2 de asfalt.

Ca urmare, desi nu are puterea modelelor Ferrari si Lamborghini, pe circuit le poate domina. Cum spunea Jeremy Clarkson, daca imi aduc bine aminte – vireaza mai repede decat electricitatea.

GT-R a primit un upgrade care ii va face fericiti pe fanii acestui model. Pe langa un facelift discret, dar inspirat, sub capota s-au intamplat mai multe modificari. V6-ele de 3,8 litri, biturbo, a fost dus de la cei 490 CP de pana acum la 530 CP, cuplul avand de asemenea o crestere de 24 Nm (un total de 612 Nm).

Nissan GT R art Nissan GT R primeste ceea ce ii trebuia   Facelift si mai multa putere

Inca nu s-au comunicat cifrele acestei versiuni, dar avand in vedere ca modelul de 490 CP de pana acum ajunge la 100 km/h in 3,5 secunde, este destul de clar ca acceleratia s-a imbunatatit, mai ales ca s-au operat modificari si la nivelul electronicii transmisiei si sistemului “Launch Control”.

Va las pe voi sa-mi spuneti cum vi se pare masina asta (si interiorul ei) icon smile Nissan GT R primeste ceea ce ii trebuia   Facelift si mai multa putere

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.