Noi (multe) poze cu noul Ford Focus ST de 250 CP

V-am aratat deja noul Ford Focus ST, dar acum au aparut mai multe poze. Unele care m-au facut sa-mi placa mai mult masina, cu toate ca nu inteleg inca grila prea mare din fata si plansa de bord, la fel, prea mare. Ma rog, nu conteaza poate atat de mult, pentru ca jantele, eleronul si evacuarea centrala arata bine de tot. Ba chiar si scaunele Recaro sunt foarte frumoase, ca forma si combinatie de culori.

Cum am spus si in articolul anterior, motorul turbo de 2,5 litri, cu 5 cilindri al generatiei anterioare a disparut, el fiind inlocuit la noul Focus ST cu un propulsor de 2 litri, turbo, din familia Ecoboost. Mai mic, dar mai puternic, pentru ca noul ST vine cu o putere maxima de 250 CP, la fel ca si Renault Megane RS, in vreme ce cuplul maxim este de 360 CP (20 Nm peste ce ofera Megane RS).

Noul Ford Focus ST Noi (multe) poze cu noul Ford Focus ST de 250 CPIn premiera, noul Ford Focus ST va ajunge pe toate pietele unde Ford vinde masini. Adica si in America, pe care primele doua generatii au ocolit-o. Si da, e bine, pentru ca in felul asta vad si americanii varfurile tehnologiei europene de masa. Vor putea simti cat de puternica si rapida este o masina al carei motor are doar 4 cilindri si 2 litri. Si inchiputi-va ce uimire pe capul lor cand vor vedea ca Focus ST este mai rapid decat vechiul lor V8, de cel putin doua ori mai mare si care consuma de 4 ori mai mult.

Mda, din pacate mai avem de asteptat mai bine de un an pana cand Focus ST va ajunge in showroom-uri. Abia in 2012…

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.