Noul Dodge Charger, nu ai cum sa nu iubesti muscle car-urile :)

Haideti sa mai lasam deoparte masinile germane si coreene despre care am scris in ultimul timp si sa ne uitam putin la o bijuterie americana. Nu e deloc logica (cel putin pentru europeni), nu bate nici un fel de recorduri la calitate sau materiale folosite, este atat de departe de ceea ce numim eficienta, incat un inginer neamt se uita la ea cu mila, dar arata intr-un mare fel. Tipic americana, muscle car, mare, puternica… noul Dodge Charger. Ma rog, un facelift, dar americanii au pastrat inca acel “new” pentru modificarile de la an la an.

Cu un spate mult mai frumos, in stilul anilor ’70, Charger mizeaza si pe o gama de motorizari cu performante absolut americane: un V6 de 3,6 litri cu 310 CP si bineinteles V8-ul Hemi de 5,7 litri cu 390 CP. Da, chiar daca va vine greu sa credeti, Charger este oferit cu traditionala tractiune spate, dar si cu tractiune integrala (optional)! Una inteligenta, care transmite puterea doar puntii spate, cand nu este nevoie de 4×4.

Ma rog, e mai putin in zona noastra de interes, ca europeni, dar eu iubesc muscle car-urile icon smile Noul Dodge Charger, nu ai cum sa nu iubesti muscle car urile :)

Dodge Charger 1 Noul Dodge Charger, nu ai cum sa nu iubesti muscle car urile :)

Dodge Charger 2 Noul Dodge Charger, nu ai cum sa nu iubesti muscle car urile :)

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.