Politia vrea suspendarea permisului pentru mai mult timp, pentru viteza

Am auzit la Stirile ProTV, acum cateva minute, ca politia a propus modificarea legii in ceea ce priveste suspendarea permisului, in cazul vitezei. Vor sa preia modelul italian, unul mult mai dur decat ce exista acum la noi. Adica, politistii romani propun ca atunci cand se depaseste viteza legala cu 50 km/h, perioada de suspendare a permisului sa fie de 9 luni. Iar daca viteza trece cu mult de 50 km/h peste limita, perioada de suspendare sa ajunga la un an.

Acum aveti si explicatia pentru care unii romani “italieni” veniti in concediu prin Romania, merg ca idiotii. Acolo nu-si permit, aici e altceva.

Referitor la propunerea asta de lege, nu cred ca rezolva prea mult problema. Stiti ca la noi e moda contestatiilor, care iti dau permisul inapoi, pana la judecarea cazului. Iar judecarea asta se poate amana foarte mult. Citeam la un moment dat de unul care avea permisul suspendat de vreo 5 ori in aceeasi perioada. Dar conducea, pentru ca de fiecare data a depus contestatie.

Mai e un aspect. Eu cred ca ar trebui facuta o diferentiere si in functie de locul unde depasesti viteza legala. Eu ii urasc pe aia care merg cu 100 km/h in localitate. E mult mai periculos decat sa mergi cu 180 km/h pe autostrada, cand nu e trafic. Acum, na.. cand nu vad nimic in fata pe autostrada, mai trec si eu de niste limite. Mai toti o facem si ar fi pacat oribil sa stau 9 luni fara permis, pentru cativa kilometri de bucurie :).

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.