Saab va folosi motoare furnizate de BMW

Saab mai face un pas catre independenta, dupa ce a scapat de GM si a fost cumparat de Spyker. Suedezii depind insa de motoarele furnizate de GM si vor sa scape de aceasta dependenta cat mai repede. Primul pas a fost facut deja, dupa ce Saab a ajuns la un acord cu BMW pentru furnizarea de motoare.

Intelegerea se refera la propulsoarele pe benzina si anume la unitatile cu 4 cilindri, de 1,6 litri, turbo. Acest motor ar urma sa debuteze pe noua generatie Saab 9-3, care va fi prezentata in 2012.

Saab 9 3 Saab va folosi motoare furnizate de BMWEvident, este usor de banuit, mai ales ca nici unul dintre cei 2 constructori nu a dat prea multe detalii, ca suedezii ar vrea mai mult. Probabil si-ar dori si motoarele mai mari, pe benzina, de la BMW, dar si pe cele turdodiesel, care i-ar ajuta sa scape aproape complet de tehnologia GM. Ba chiar se speculeaza ca Saab ar urma sa discute si despre platforma tehnica a modelului BMW X1, pe care si-ar dori-o pentru un viitor model plasat sub 9-3 (al carui nume ar putea fi Saab 9-2). Oricum, este clar faptul ca relatia dintre Saab si BMW va evolua, iar asta de bine pentru suedezi.

Pe mine ma bucura acest acord. Sincer, Apreciez mult de tot Saab, imi place mult noul 9-5 si cred ca merita niste motoare pe masura. Ambii constructori spun ca propulsorul de 1,6 litri va veni cu tehnologiile eco ale bavarezilor, adica tehnologie Stop/Start si EfficientDynamics. Probabil se va ajunge la mai mult, adica la o paleta mai mare de motoare, desi nu stiu daca Saab are bani sa cumpere si excelentele motoare turbodiesel ale BMW.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.