Skoda Octavia in versiune electrica. Deocamdata concept

Skoda n-a avut cine stie ce noutati la Salonul Auto de la Paris, dar a incercat sa atraga atentia cu versiunea electrica a modelului Octavia Combi. Deocamdata este concept si nu va asteptati s-o puteti cumpara foarte curand. Anul viitor abia se vor incepe testele cu o flota de asemenea masini, pentru ca cehii nemtii sa poata pune la punct tehnologia.

Sa vedem cum sta. Fara suprize, sta la fel de prost ca oricare alta masina electrica actuala. Adica are un motor de 115 CP, cu un cuplu de 270 Nm. Bineinteles ca performantele sunt modeste. Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 12 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 135 km/h. Absolut insuficient, dar si mai redusa este autonomia – doar 140 km.

Octavia Green E Line Skoda Octavia in versiune electrica. Deocamdata conceptAcum, faceti-ma sa inteleg de ce a fost aratata masina asta si nu o Fabia, de exemplu. Deci ei sustin ca Octavia Combi cu propulsie electrica ofera 5 locuri, o gramada de spatiu si un portbagaj incapator.. Pentru ce? Cine are nevoie de portbagaj mare si 5 locuri comode, pe o masina destul de mare, in oras? Oricum, nu se poate iesi cu ea din oras, nu se poate pleca in vacanta, pentru ca are autonomie de doar 140 km. Si abia atinge viteza maxima necesara pentru autostrazi, unde oricum nu poate sa ruleze cu 130 km/h decat in conditiile in care face probabil vreo 50 km.

O masina absolut inutila. Mai bine o testau si ne ziceau abia anul viitor de ea, poate pana atunci avea niste cifre mai normale.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.