Va era doar de inca o taxa? Ei bine, vom avea taxa de autostrada!

In tara asta unde infrastructura este la pamant, iar aglomeratia si accidentele la ordinea zilei, avem doar doua autostrazi (nu prea) mari si late, singurele pe care ne putem deplasa relativ decent, fara sa facem 200 km in 4 ore. Dupa ce ca sunt doar doua (3, daca punem la socoteala cei 50 km ai autostrazii Turda – Gilau), vom plati taxe pentru a le folosi! Asa s-a gandit Guvernul, care in curand ne va impozita probabil la kilometrul facut cu masina.

Da, in afara Germaniei, toate celelalte tari europene au taxe pentru autostrada, dar au si autostrazi! Le cer soferilor bani pentru a merge pe autostrada, dar au o retea intreaga, care iti permite sa ajungi rapid unde vrei. Si mai au si drumuri nationale bune, pentru cei care vor sa evite taxa si nu se grabesc. Deci, ei cer niste bani, dar si ofera ceva.

Autostrada1 Va era doar de inca o taxa? Ei bine, vom avea taxa de autostrada!Acum, noua ni se vor lua niste bani, fara a ni se oferi nimic. Ba mai mult, noi platim deja celebra rovinieta, care va ramane valabila si dupa ce va incepe taxarea pentru autostrazi. Asat ca sa nu mai spun ca platim inca o taxa, sub forma accizei la benzina. Deci taxe peste taxe, fara sa primim nimic altceva decat acelasi trafic lent si aglomerat. E bun, asa, in Romania deja trebuie sa fii masochist, ca sa n-o iei razna.

Se vehiculeaza suma de 3 – 4 euro pe 100 km, deci vreo 70 de lei ca sa mergi si sa vii de la Constanta, pe A2.

Oficialii romani spun ca taxa pentru autostrada este o conditie a UE, ca sa ne dea bani pentru autostrazi. Pe dracu’! Platim deja o gramada de taxe pentru ca mergem cu masina, idiotilor astora care ne conduc nu le-a dat prin cap sa faca dracului autostrazile, sa putem circula rapid si sigur si abia apoi sa ne taxeze? Sa ne ia banii, dar sa ne si ofere ceva in schimbul lor!!

Sursa: Gandul

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.