“Baaa, eu sunt la munca, tu te plimbi!”

Injuraturile sunt demodate in traficul bucurestean (si poate nu numai). Gata, e deja banal sa te iei de familia aluilalt, nu mai e de ajuns. Acum o dam pe ceva mai profund. Un fel de milogeala, uite cat de amarat sunt eu, ca eu muncesc.

E vorba de noua placa (eu am inceput s-o aud din ce in ce mai mult) a dubarilor si taximetristilor. Soferi de soferi, care iti taie fata venind de pe linia de tramvai, care intra fara semnalizare sau care fac stanga de pe ultima banda din dreapta. Pe principiul “lasa, ca franeaza fraierul, doar nu-i convine sa-si loveasca masina”.

Eu nu stau la discutii cu genul asta de soferi. Cand incearca sa-mi intre-n fata cu nesimtire si am ocazia (fara sa risc o tamponare), nu-i las sa intre. Ai mers pana acum pe linia de tramvai?! Bun, mergi in continuare, nu incerca sa ma impingi de pe sosea pentru ca ai vazut politia la 50 de metri mai incolo!

Dupa ce li se intampla una ca asta, si ii zornaie tramvaiul pe care l-au blocat, oamenii o dau in reprosuri triste:

- Ce pierdeai, ma, daca ma lasai si pe mine?! Frate, stii ca eu muncesc? Tre’ sa ajung la un client, tu te plimbi cu masina!

Sa mori tu ca ma plimb?! Eram eu linistit printre milioanele mele de euro si am zis, asa, sa ma plimb putin pe la 9 dimineata, pe cele mai aglomerate trasee din Bucuresti!

O precizare pentru cretinii astia (in general soferii de dube si taximetristii). Jigodiilor, pe mine nu ma intereseaza de ce dracu’ ati ales soferia. Poate sunteti prea prosti ca sa faceti altceva sau poate va place mult volanul. Nu conteaza. Ideea este ca eu ii respect pe toti oamenii cu bun simt, indiferent ce si unde lucreaza ei, atata vreme cat sunt respectat! Ai ales sa faci soferie in Bucuresti? Descurca-te fara apela la mila si intelegerea celorlalti! Respecta regulile, ca sunt facute pentru toti, nu exista exceptii pentru anumite categorii. Nu ma intereseaza unde intarzii tu, nu ai nici un drept sa-mi sari in fata de pe linia de tramvai!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.